Politierechtbank Kortrijk

 Politierechtbank Kortrijk

U kreeg een rijverbod van Politierechtbank Kortrijk. Wat gebeurt er nu? Kan u de periode van uw rijverbod kiezen? U verneemt het van IntoLaw Advocaten.

De Politierechtbank Kortrijk veroordeelt u tot een rijverbod? Win dan eerst gratis advies in bij IntoLaw Advocaten. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u alles vertellen over de procedure, het verloop en zelfs de hoogte van de geldboete.  
 

Griffie Politierechtbank Kortrijk
Gerechtsgebouw II
Beheerstraat 41 - 8500 Kortrijk
Pro Deo
Tel: 056 26 97 07

Rijverbod? Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten.
 

Kan ik de periode van mijn rijverbod kiezen bij Politierechtbank Kortrijk?       

In de meeste gevallen (tot 90%) kan u bij Politierechtbank Kortrijk de periode van uw rijverbod kiezen. Dat wordt evenwel uitsluitend toegestaan indien u een blanco strafregister hebt. IntoLaw Advocaten kan u helpen om uw aanvraag te motiveren. Dan kan de rechter beslissen dat het rijverbod bijvoorbeeld enkel geldt tijdens het weekend en op feestdagen.
 

Waar moet in de theoretische en praktische proeven afleggen?  

U kan ook veroordeeld worden tot het afleggen van examens. Als uw rijverbod minder dan 3 maanden bedraagt, kan u bij Politierechtbank Kortrijk zelf het examencentrum kiezen, waarna het Parket uw rijverbod uitvoert. Bij een verbod van 3 maanden en meer voert het Parket eerst het rijverbod uit. Bij het inleveren van uw rijbewijs mag u wel nog steeds het examencentrum van uw keuze opgeven.
 

Welke boete hangt mij boven het hoofd?

Behalve het rijverbod wordt u ook veroordeeld tot het betalen van een geldboete en kosten. Wilt u graag weten hoeveel? Maak dan gebruik van onze gratis boetecalculator. Die steunt op onze jarenlange expertise met politierechtbanken en onze database met vonnissen uit het verleden. Zo verkrijgt u een betrouwbare inschatting van wat u zal moeten betalen. U ontvangt hierover enkele maanden na het vonnis en brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. 


Wat als ik de boete niet kan betalen?

IntoLaw Advocaten kan u helpen om een verzoek in te dienen bij de Dienst Betalingen om de schuld in schijven af te lossen of de betalingstermijn te verlengen.  

 


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u