Politierechtbank Halle-Vilvoorde

 Politierechtbank Halle-Vilvoorde

Wat als ik een rijverbod opgelegd krijg door Politierechtbank Halle-Vilvoorde? Moet ik dan ook examens afleggen? IntoLaw Advocaten weet het.

Twee tot drie maanden na de uitspraak van een rijverbod door de Politierechtbank Halle-Vilvoorde, wordt het verstekvonnis betekend. Maar wat betekent dit alles voor u? Wanneer gaat uw rijverbod in, hoe verloopt de procedure en moet u herstelexamens afleggen? Het team van IntoLaw Advocaten deelt zijn expertise met u.

Parket Halle-Vilvoorde
Nerviërsstraat 60 - 1730 Asse
tel.: 02/451.18.11

 

Rijverbod? IntoLaw Advocaten verstrekt gratis advies!
 

Mag ik de periode van het rijverbod zelf bepalen?

Dat is slechts heel sporadisch het geval. Ook het feit dat u uw rijbewijs beroepshalve nodig hebt maakt geen verschil voor de Politierechtbank Halle-Vilvoorde. Alleen om medische redenen kan het Parket uitzonderingen toestaan. IntoLaw Advocaten kan u gratis adviseren of u een kans maakt op zo’n uitzondering.


Betekent een rijverbod van de Politierechtbank Halle-Vilvoorde dat ik ook examens moet afleggen?

Dat is inderdaad zo. In een eerste fase wordt het vonnis uitgevoerd, en krijgt u dus rijverbod. Daarna volgen de proeven. Enkele maanden later krijgt u ook een geldboete en kosten aangerekend door de Ontvanger van de Belgische Staat. Indien nodig helpt het IntoLaw team u om een verzoek te richten aan de Dienst Betalingen voor een afbetalingsplan of een uitstel van betaling.


Hoeveel zal de geldboete bedragen?  

De advocaten verkeersrecht van IntoLaw hebben een pak ervaring en bundelen vonnissen van politierechtbanken in een uitgebreid gegevensbestand. U kunt gratis een beroep doen op hun expertise om de hoogte van uw geldboete goed in te schatten.

 


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u