Politierechtbank Eupen

 Politierechtbank Eupen

Bent u veroordeeld tot een rijverbod door de Politierechtbank Eupen? Het team van IntoLaw Advocaten adviseert u gratis over uw rechten en plichten.

Bent u veroordeeld tot een rijverbod door de Politierechtbank Eupen? Dan volgt de betekening van het verstekvonnis twee maanden na de uitspraak. U zal uw rijbewijs moeten inleveren bij de Griffie, een geldboete betalen en eventueel herstelproeven afleggen. IntoLaw Advocaten zet alles voor u op een rijtje.

Politierechtbank Eupen
Hostertstrasse 31 – 4700 Eupen
tel.: 078 59 39 49

Raadpleeg IntoLaw Advocaten gratis bij rijverbod.
 

Wanneer gaat mijn rijverbod, uitgesproken door Politierechtbank Eupen, precies in?  

Het rijverbod wordt uitgevoerd zodra u uw rijbewijs indient bij de griffie van de Politierechtbank Eupen. Het Parket zal de periode van uw verbod bepalen. Dat u uw wagen nodig hebt voor uw werk, betekent niet dat het rijverbod uitgevoerd wordt op feestdagen en tijdens het weekend. Enkel in heel uitzonderlijke gevallen wordt dit toegestaan. De advocaten verkeersrecht van IntoLaw Advocaten kunnen uw hierbij gratis adviseren.
 

Wat als ik ook herstelproeven moet afleggen?     

Vaak gaat een rijverbod van Politierechtbank Eupen gepaard met de verplichting om theoretische, praktische of psychologische proeven af te leggen. Als dat het geval is krijgt u een brief van het Parket en vraagt men u om het examencentrum van uw keuze op te geven. U krijgt twee tot drie maanden de tijd om te antwoorden, daarna wijst het Parket zelf een centrum aan.  
 

Welke geldboete hangt mij boven het hoofd?

U zal ook een geldboete en kosten moeten betalen. Hoeveel? Dat verneemt u pas na enkele maanden in een brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. Als u dat wenst kan IntoLaw Advocaten u vertellen hoe u eventueel uitstel van betaling of een afbetalingsplan kunt aanvragen. Wij kunnen ook de hoogte van uw boete accuraat inschatten dankzij ons uitgebreide gegevensbestand met uitspraken en vonnissen van Politierechtbanken.  


Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu