Politierechtbank Doornik

 Politierechtbank Doornik

Welke procedure moet u volgen wanneer de Politierechtbank Doornik u veroordeelt tot een rijverbod? U verneemt het van IntoLaw Advocaten.

Twee tot drie maanden na de uitspraak door de Politierechtbank Doornik volgt de betekening van het verstekvonnis. Maar wat moet u doen, behalve het inleveren van uw rijbewijs en het kiezen van de periode van uw rijverbod? Het team van IntoLaw Advocaten vertelt u er alles over.   

Politierechtbank Doornik
Rue Childéric 22 – 7500 Doornik
Tel: 069 68 49 88

Rijverbod? Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten.


In welke periode wordt mijn rijverbod uitgevoerd?        

Dat mag u bijna altijd zelf kiezen, tenminste wanneer u een blanco strafregister kan voorleggen. In dat geval zal het Parket u meestal de keuze laten. Bent u vertegenwoordiger of gebruikt u uw wagen voor het werk? Dan kan het nuttig zijn het rijverbod uit te voeren tijdens het weekend en op feestdagen. Laat u voor uw keuze gratis adviseren door IntoLaw Advocaten.
 

Wijst de Politierechtbank Doornik het examencentrum voor mijn herstelproeven aan?

Een rijverbod van de Politierechtbank Doornik gaat vaak gepaard met het verplicht afleggen van theoretische en/of praktische proeven. Bij een rijverbod van minder dan 3 maanden vraagt het Parket u om binnen de maand een centrum te kiezen en de proeven af te leggen. Pas daarna volgt de uitvoering van het rijverbod. Een langer rijverbod wordt eerst uitgevoerd. U kiest dan het examencentrum op het moment waarop u uw rijbewijs inlevert bij de griffie.
 

Hoeveel zullen de geldboete en de kosten ongeveer bedragen?

De Ontvanger van de Belgische Staat stuurt u enkele maanden na het vonnis een brief met de verschuldigde geldboete en kosten. Om nu al een accurate berekening te krijgen van uw geldboete kan u gratis onze boetecalculator gebruiken. Onze advocaten verkeersrecht baseren zich op uw informatie, hun expertise en onze uitgebreide databank met vonnissen uit het verleden. Bij moeilijkheden om te betalen kan u een verzoek richten aan de Dienst Betalingen om een afbetalingsplan overeen te komen of de betalingstermijn te verlengen. 


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u