Politierechtbank Dendermonde

 Politierechtbank Dendermonde

U bent gedagvaard door de Politierechtbank Dendermonde en u kreeg een rijverbod opgelegd. Wat nu? IntoLaw Advocaten kan vertellen wat u te wachten staat.

Een rijverbod is een sanctie met mogelijks grote gevolgen voor uw professionele en privéleven. De Politierechtbank Dendermonde is evenwel vrij flexibel in het bepalen van de periode. IntoLaw Advocaten kan u bij dit alles adviseren en begeleiden.

Politierechtbank DendermondeNoordlaan 31
9200 Dendermonde
Telefoon 052 25 96 20

Vraag bij een rijverbod gratis advies aan IntoLaw Advocaten

 

Laat de Politierechtbank Dendermonde mij de periode van mijn rijverbod kiezen?    

U moet hoe dan ook eerst en vooral de strafrechtelijke geldboete betalen. Zodra aan die voorwaarde voldaan is, kan u een motivatiebrief richten aan het Parket met het verzoek het rijverbod in een specifieke periode te laten uitvoeren. Het team van IntoLaw Advocaten kan u hier gratis bij adviseren. De voorgestelde periode moet wel binnen een redelijke termijn van ongeveer een jaar vallen.
 

Hoe zit het met de verschuldigde geldboete?

Daarvoor ontvangt u enkele maanden na het definitieve vonnis een brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. Als u niet in staat bent de boete en kosten te betalen bestaat er de mogelijkheid om een afbetalingsplan of een verlenging van de betalingstermijn aan te vragen bij de Dienst betalingen.
 

Waar kan of moet ik de theoretische of praktische proeven afleggen?

Het kan gebeuren dat u ook examens moet afleggen. De Politierechtbank Dendermonde maakt een onderscheid tussen rijverboden van minder of meer dan 3 maanden. In het eerste geval stuurt het Parket u een brief en kunt u vrij kiezen in welk examencentrum u de proeven zal afleggen. U hebt 1 maand de tijd om hierop in te gaan. Zodra u slaagt voor de proeven voert het parket uw rijverbod uit.

Duurt uw rijverbod evenwel langer dan 3 maanden, dan voert het Parket eerst het rijverbod uit. Op het moment waarop u uw rijbewijs komt inleveren kunt u aangeven waar u de proeven wil afleggen.

Hoeveel boete zal ik moeten betalen?  

IntoLaw Advocaten bundelt jarenlange ervaring en juridische expertise. Daarnaast kunnen wij een beroep doen op onze database met talloze vonnissen van politierechtbanken in Vlaanderen en Brussel. Al deze kennis stellen wij gratis tot uw dienst om te berekenen welke boete die ongeveer mag verwachten.


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u