Politierechtbank Brussel

 Politierechtbank Brussel

U kreeg een rijverbod opgelegd door de Politierechtbank Brussel. Hoe verloopt de procedure? Wat zijn de gevolgen? U hoort het van IntoLaw Advocaten.

4 tot 6 maanden na de uitspraak van een rijverbod door de Politierechtbank Brussel wordt het verstekvonnis betekend. Welke stappen volgt de procedure vanaf dan? Kan ik vragen om de periode aan te passen, zodat ik mijn beroep kan blijven uitoefenen? IntoLaw Advocaten vertelt u er alles over.

Griffie Politierechtbank Brussel
Regentschapstraat 61-63
1000 Brussel

27 Politieparket (uitvoering) 
Vierarmenstraat 4 
1000 Brussel 
Tel : 02/519.89.37-38 
Fax: 02/519.89.60

IntoLaw Advocaten adviseert u gratis bij een rijverbod

Bepaalt de Politierechtbank Brussel de periode van mijn rijverbod?    

In principe is het inderdaad de Politierechtbank Brussel die bepaalt in welke periode u niet met de wagen mag rijden. Enkel op basis van uitzonderlijke gronden kan de Procureur u hierbij inspraak verlenen. Elk dossier wordt apart bestudeerd, maar slechts heel sporadisch zal de Procureur dit toestaan. Dat u de wagen nodig hebt voor uw beroep (bijvoorbeeld als vertegenwoordiger) maakt daarbij geen enkel verschil.
 

Wat met de theoretische of praktische proeven?

U kan ook herstelexamens of -onderzoeken opgelegd krijgen. Dit hangt af van de lengte van het rijverbod. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u hierbij gratis adviseren. Bedraagt het verbod minder dan 15 dagen, dan vraagt men u per brief om een examencentrum te kiezen. Pas nadat u de proeven hebt afgelegd volgt de betekening en de invordering van het rijbewijs.

Gaat het om een rijverbod van meer dan 15 dagen, dan moet u de proeven afleggen  tijdens het rijverbod. U kiest het examencentrum op het moment van het indienen van uw rijbewijs op de griffie. 
 

Wanneer moet ik de bijhorende geldboete betalen?

De Ontvanger van de Belgische Staat stuurt u enkele maanden na het definitieve vonnis een brief met de verschuldigde geldboete en de kosten. Kunt u die niet betalen? IntoLaw Advocaten kan u helpen om bij de Dienst betalingen een afbetalingsplan of een verlenging van de betalingstermijn aan te vragen.
 

Hoeveel zal ik moeten betalen?

U wil graag weten wat u mag verwachten als boete of straf? IntoLaw Advocaten verzamelt al vele jaren vonnissen van de politierechtbanken in heel Vlaanderen en Brussel. Zo verkrijgt u dankzij onze gratis boetecalculator een goed beeld van wat u te wachten staat.


Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu