Politierechtbank Brussel

 Politierechtbank Brussel

U kreeg een rijverbod opgelegd door de Politierechtbank Brussel. Hoe verloopt de procedure? Wat zijn de gevolgen? U hoort het van IntoLaw Advocaten.

4 tot 6 maanden na de uitspraak van een rijverbod door de Politierechtbank Brussel wordt het verstekvonnis betekend. Welke stappen volgt de procedure vanaf dan? Kan ik vragen om de periode aan te passen, zodat ik mijn beroep kan blijven uitoefenen? IntoLaw Advocaten vertelt u er alles over.

Griffie Politierechtbank Brussel
Regentschapstraat 61-63
1000 Brussel

27 Politieparket (uitvoering) 
Vierarmenstraat 4 
1000 Brussel 
Tel : 02/519.89.37-38 
Fax: 02/519.89.60

IntoLaw Advocaten adviseert u gratis bij een rijverbod

Bepaalt de Politierechtbank Brussel de periode van mijn rijverbod?    

In principe is het inderdaad de Politierechtbank Brussel die bepaalt in welke periode u niet met de wagen mag rijden. Enkel op basis van uitzonderlijke gronden kan de Procureur u hierbij inspraak verlenen. Elk dossier wordt apart bestudeerd, maar slechts heel sporadisch zal de Procureur dit toestaan. Dat u de wagen nodig hebt voor uw beroep (bijvoorbeeld als vertegenwoordiger) maakt daarbij geen enkel verschil.
 

Wat met de theoretische of praktische proeven?

U kan ook herstelexamens of -onderzoeken opgelegd krijgen. Dit hangt af van de lengte van het rijverbod. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u hierbij gratis adviseren. Bedraagt het verbod minder dan 15 dagen, dan vraagt men u per brief om een examencentrum te kiezen. Pas nadat u de proeven hebt afgelegd volgt de betekening en de invordering van het rijbewijs.

Gaat het om een rijverbod van meer dan 15 dagen, dan moet u de proeven afleggen  tijdens het rijverbod. U kiest het examencentrum op het moment van het indienen van uw rijbewijs op de griffie. 
 

Wanneer moet ik de bijhorende geldboete betalen?

De Ontvanger van de Belgische Staat stuurt u enkele maanden na het definitieve vonnis een brief met de verschuldigde geldboete en de kosten. Kunt u die niet betalen? IntoLaw Advocaten kan u helpen om bij de Dienst betalingen een afbetalingsplan of een verlenging van de betalingstermijn aan te vragen.
 

Hoeveel zal ik moeten betalen?

U wil graag weten wat u mag verwachten als boete of straf? IntoLaw Advocaten verzamelt al vele jaren vonnissen van de politierechtbanken in heel Vlaanderen en Brussel. Zo verkrijgt u dankzij onze gratis boetecalculator een goed beeld van wat u te wachten staat.


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u