Politierechtbank Antwerpen

 Politierechtbank Antwerpen

Zijn er omstandigheden waarin ik de periode van mijn rijverbod mag kiezen voor de Politierechtbank van Antwerpen? De advocaten van IntoLaw weten het.

Riskeert u een rijverbod, opgelegd door de Politierechtbank van Antwerpen? De advocaten verkeersrecht van IntoLaw weten precies wat u te wachten staat: de gevolgde procedure, de duur van het rijverbod, de eventuele opgelegde proeven, de geldboete… U leest het allemaal hier.   

Griffie Politierechtbank
Bolivarplaats 20, bus 3
2000 Antwerpen
tel: 03 257 80 11

De griffie is geopend
van maandag tot en met vrijdag
van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u

Rijverbod? IntoLaw Advocaten adviseert u gratis!

 

In welke gevallen kan ik periode van mijn rijverbod zelf bepalen?

Twee maanden nadat de Politierechtbank van Antwerpen het rijverbod uitspreekt wordt het verstekvonnis betekend, zodat u officieel op de hoogte bent. De kans dat u zelf de periode van het rijverbod kan bepalen is bijzonder klein. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen kan de Procureur dit toestaan.

Er moet hoe dan ook aan bepaalde verplichtingen voldaan worden. Zo moet de boete betaald zijn, mag het niet om een rijverbod met examens gaan en mag het rijverbod niet langer duren dan 3 maanden. Het feit dat u uw rijbewijs nodig hebt om uw beroep uit te oefenen maakt geen enkel verschil voor de beslissing van de Procureur.
 

Moet ik bij een rijverbod theoretische of praktische proeven afleggen?

Vaak is dit inderdaad het geval. Wanneer het vonnis van de Politierechtbank van Antwerpen ‘in kracht van gewijsde’ is (wanneer u geen rechtsmiddelen meer hebt om het vonnis aan te vechten), ontvangt u een formulier om het examencentrum van uw keuze aan te geven. Stuur dit ingevulde formulier zo snel mogelijk terug, zodat het Parket dit centrum kan verwittigen.

Of u de proeven al hebt afgelegd of niet, het rijverbod gaat altijd in 2 maanden na het opsturen van het keuzeformulier. Stuurt u het formulier niet terug, dan wijst het parket een examencentrum aan zonder rekening te houden met uw woonplaats.
 

Wat als ik de geldboete niet kan betalen?

Enkele maanden na het definitieve vonnis van de Politierechtbank van Antwerpen, stuurt de Ontvanger van de Belgische Staat u een brief met de te betalen geldboete. Indien u moeilijkheden ondervindt om die boete te betalen, kunt u schriftelijk vragen aan de Dienst betalingen om de betalingstermijn uit te stellen. Soms kan u de boete ook afbetalen in schijven. IntoLaw Advocaten adviseert u gratis hoe u dit het beste aanpakt.
 

Welke boete, rijverbod of gevangenisstraf kan ik verwachten van de Politierechtbank van Antwerpen?

De advocaten verkeersrecht van IntoLaw hebben niet alleen een ruime ervaring met verschillende politierechtbanken, we beschikken ook over een uitgebreide databank met vonnissen uit het verleden. Op basis daarvan kunnen wij vrij precies inschatten hoeveel de boete zal bedragen of hoe lang het rijverbod of de gevangenistraf zal duren.

Eventuele bijkomende informatie of toelichtingen ontvangt u geheel gratis van onze advocaten, telefonisch of via e-mail.


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u