Nieuwsbrief november 2020

 Nieuwsbrief november 2020

Betaalt u graag zelf uw verkeersboete?


In deze nieuwsbrief bespreken we een wetsaanpassing in het verkeersrecht waarmee de overheid op eigen houtje uw boete kan innen. Ook hebben we het over Intolaw’s 10 jarig bestaan en tenslotte nog enkele andere juridische zaken om u op de hoogte te stellen.

Laten we beginnen.

Bevel tot betalen

Met de invoering van artikel 65/1 Wegverkeerswet is een nieuwe verkeersprocedure in het leven geroepen. Het doel is om door een vereenvoudigde procedure bepaalde overtredingen op een vlotte wijze te kunnen afhandelen zonder tussenkomst van de politierechtbank. Wanneer iemand een minnelijke schikking voor een verkeersinbreuk niet betaalt, zal hij/zij een bevel tot betalen ontvangen.

Dit bevel tot betalen is een uitvoerbare titel. Dit wilt zeggen dat er geen uitspraak van een rechter nodig is het bedrag bij u te komen halen. Vanaf 30 dagen na ontvangst, zal het bedrag geïnd worden door de FOD Financiën. Dit kan zelfs via uw belastingen.

Verder lezen...

Intolaw bestaat 10 jaar!


Al 10 jaar adviseert, helpt en beschermt Intolaw. Pieter en Jeroen hebben Intolaw samen in 2010 opgericht. Elk hadden ze de droom om juridisch advies toegankelijk te maken voor iedereen in België. Elke dag werken ze samen met het team aan digitale tools en rechtstreekse juridische dienstverlening om deze droom werkelijkheid te maken. (Moest u ze niet meer herkennen; deze foto is al meer dan 10 jaar oud)

Ook voor bedrijven ...

 

Kent u de IOS-procedure al?
 

De IOS-procedure is een juridische procedure die het mogelijk maakt onbetwiste facturen van ondernemingen te innen. Deze heeft als voordeel dat het efficiënter, goedkoper en sneller is. Dit omdat het juridisch onderbouwd is, waardoor in de regel klanten vaker overgaan tot betaling. Daarbovenop hoef je niet langs de rechtbank. De klant in kwestie heeft dan 1 maand de tijd om de betalen of te betwisten. Zoniet kan men overgaan tot volgende stappen zoals beslag of openbare verkoop.

Meer voor bedrijven...

Bereken uw boete met Boetecalculator

 In november gebruikten 32.252 personen de tool om hun boete of rijverbod te berekenen. Wilt u ook te weten komen wat uw boete of straf is? Gebruik de gratis boetecalculator!

Wie zijn wij?

 Intolaw is een Belgisch advocatenkantoor met juridische oplossingen voor particulieren en bedrijven. Wij kennen en gebruiken de Belgische wet om u te adviseren, helpen en verdedigen.

“Wij geloven dat 80% van de juridische dienstverlening gratis kan”Lees hier meer over onze werkwijze.


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u