Technische eisen bromfietsen

 

Gelijkschakeling van oldtimer met motorfietsen

In het koninklijk besluit van 26 maart 2014 tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 oktober 1974 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de bromfietsen, de motorfietsen en hun aanhangwagens moeten voldoen, dat sommige bepalingen van koninklijk besluit van 10 oktober 1971 vernieuwt, wordt in artikel 1 het gebruik van een oldtimer gelijkgeschakeld met motorfietsen, betreffende de technische eisen ervan.

Beperking gebruik van bepaalde voertuigen

Daarnaast stelt het artikel dat een aantal gebruiken door bepaalde voertuigen niet mogen worden aangewend, namelijk voor commercieel en professioneel gebruik, voor woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer, voor bezoldigd vervoer en met bezoldigd vervoer van personen gelijkgesteld vervoer, voor gebruik als werktuig of werkmiddel alsook voor interventieopdrachten.

Specifiek voor voertuigen uitgerust met rupsbanden wordt het gebruikt bovendien beperkt tot oldimermanifestaties en proefritten binnen een straal van drie kilometer vanaf de stallingsplaats van het voertuig.

Voertuigen ouder dan 25 jaar (nieuwe regeling vanaf 30.06.2014)

Vanaf 30.06.2014 geldt voor voertuigen die meer dan 25 jaar geleden in dienst zijn genomen en ingeschreven dat die zijn uitgesloten van volgend gebruik :

 - commercieel en professioneel gebruik;

- woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer;

- bezoldigd vervoer en met bezoldigd vervoer van personen gelijkgesteld gratis vervoer;

- gebruik als werktuig of werkmiddel alsook voor interventieopdrachten.

Voor voertuigen uitgerust met rupsbanden wordt het gebruik beperkt tot :

- oldtimermanifestaties;

- proefritten binnen een straal van 3 km vanaf de stallingsplaats van het voertuig."

Neem contact met ons op

Vraag ons gratis advies

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u