Niet ingeschreven voertuig of rijden met een verkeerde nummerplaat

 

Rijden met een niet-ingeschreven voertuig of met de nummerplaten van een ander voertuig, was aanvankelijk een overtreding van de eerste graad.  In dat geval kon men ervan af komen met een onmiddellijke inning van 58 EUR. Indien de zaak voorkomt voor de politierechter, dan riskeerde men een geldboete van 464 EUR tot 16 000 EUR.

Sinds 1 oktober 2018 wordt dit beschouwd als een overtreding van de tweede graad. De onmiddellijke inning bij deze inbreuk bedraagt voortaan 116 EUR. De politierechter kan u veroordelen tot een geldboete van 1280 EUR tot 16 000 EUR. Tevens kan de politierechter overgaan tot het opleggen van een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar. Bij herhaling binnen de drie jaar (te rekenen vanaf de dag van de uitspraak van een vorig veroordelend vonnis dat in kracht van gewijsde is gegaan) moet de politierechter de door hem opgelegde geldboetes verdubbelen.

Neem contact met ons op

Vraag ons gratis advies

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u