Inhoudstabel

Beperkte geldigheid

Wanneer is er sprake van beperkte geldigheid? En wat gebeurt er als u uw rijbewijs kwijtraakt?

Een rijverbod na een overtreding, is steeds van tijdelijke aard. Van zodra de periode van het verval tot sturen is afgelopen, krijgt u dit terug. Bij alcohol- of drugsgerelateerde verkeersovertredingen wordt vaak een herstelonderzoek opgelegd.

In dat laatste geval gaat een arts en een psycholoog na of u zowel mentaal als fysiek in staat bent om deel uit te maken van het verkeer. De verschillende uitkomsten zijn: rijgeschikt, rijongeschikt of rijgeschikt afhankelijk van voorwaarden.

Ook kunnen zij het attest 'geslaagd met beperkte geldigheid' afleveren. Daarmee kan u naar de Dienst Rijbewijzen waar u een rijbewijs met beperkte geldigheid zal ontvangen. Vooraleer de geldigheidstermijn van dat rijbewijs afloopt, moet u voor een nieuw herstelonderzoek langsgaan bij hetzelfde examencentrum als waar u de eerste keer ging. Zo krijgt u dan de kans om de termijn te verlengen of uw rijbewijs definitief terug te krijgen.

Bereken je boete

Bereken uw boete
Celine De Rouck

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u