Een voorstel tot vergoeding van lichamelijke schade: altijd betrouwbaar?

U raakt gekwetst door de fout van een ander. De verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke persoon bezorgt u een voorstel tot vergoeding van uw schade via een ‘kwitantie’. Moet u dit voorstel steeds blindelings aanvaarden?

Een verzekeringsmaatschappij zal u naar best vermogen proberen te vergoeden voor uw lichamelijke letsels. Indien een herstel in natura niet Doorgaans wordt voor de begroting ervan o.m. een leidraad gehanteerd die door alle rechtbanken aanvaard wordt, de zgn. ‘Indicatieve Tabel’.

Deze leidraad voorziet een aantal vergoedingswijzen, percentages en forfaits die aan de hand van een medisch attest en/of andere stukken leiden tot een welbepaalde becijfering van een vergoeding.  

Het voorstel tot vergoeding dat u in dat kader ontvangt zal vaak reeds een dergelijk aantal vergoedingswijzen omvatten. Is het dan nog wel nuttig om dergelijk voorstel aan een grondig nazicht te onderwerpen?

Absoluut! We raden steeds aan om een voorstel te laten onderzoeken, zeker indien de geleden schade ernstig van aard is. Vooreerst is het namelijk mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke persoon niet over alle juiste elementen beschikt om een ‘vergoeding op maat’ mogelijk te maken. Daarnaast is het uiteraard cruciaal om zoveel mogelijk gebeurlijke onnauwkeurigheden, onjuistheden, materiële vergissingen en/of vergetelheden te vermijden.

Voorbeeld uit de praktijk

Eén van onze klanten raakt ernstig gekwetst bij een verkeersongeval. Hij ontvangt vanwege de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke bestuurder een voorstel tot vergoeding ten bedrage van 13.450,00 euro.

Het voorstel wordt grondig geanalyseerd en nagekeken door één van onze huisadvocaten. Nadat de persoonlijke, sociale en arbeidssituatie van onze klant tot in detail wordt onderzocht, begroot deze laatste de schade in werkelijkheid op een bedrag van 28.447,15 euro.

Onze huisadvocaat neemt de onderhandeling met de verzekeringsmaatschappij verder op en bekomt een minnelijke regeling van 28.500,00 euro.

Tip

Laat een voorstel tot schadevergoeding bij lichamelijke letsels steeds onderzoeken door een expert, zeker wanneer u ernstig gekwetst bent geraakt. Enkel op die manier zal u steeds uw eigen rechten kunnen vrijwaren.

Neem contact met ons op

Vraag ons gratis advies
Laurens Guinée

Vragen over een overtreding of een ongeval? Hulp nodig bij dagvaarding?

Onze experten staan klaar om gratis uw vragen te beantwoorden! Contacteer ze via:

Wij zijn bereikbaar 7/7, elke dag van 08.30 tot 22.00, ook tijdens het weekend.

close menu 1u