Welke app helpt me een betere chauffeur worden en boete vermijden?

 Welke app helpt me een betere chauffeur worden en boete vermijden?

Welke app kan me een betere autobestuurder maken? Hoe zit de app in elkaar? U hoeft uw gsm niet in de hand te hebben achter het stuur om van deze slimme app gebruik te kunnen maken. Hij helpt u veiliger rijden én maakt het een leuke ervaring.

·      Wie ontwikkelde de app voor veilig rijden?

·      Hoe werkt deze bijzondere app?

·      Welke andere initiatieven hangen in de lucht?

 

Hoewel gsm’s in de auto wettelijk verboden zijn, gaf deze app toch een positieve draai aan de combinatie smartphone-auto. U hoeft de smartphone namelijk helemaal niet te hanteren tijdens het rijden, alles gaat gewoon vanzelf. De app helpt op verschillende manieren een veilige rijstijl te ontwikkelen en leert bestuurders meer over hun eigen rijstijl. Wie ontwikkelde het initiatief? Hoe zit het allemaal in elkaar?

 

Wie ontwikkelde de app voor veilig rijden?

De app Smart Drivers komt vanuit het Vias en Baloise Insurance, en bestaat al sinds mei 2017. Na de onthulling kwam de app echter nog maar weinig in het nieuws. Toch weet het Vias zeker dat de resultaten, die er voorlopig nog niet zijn, positieve beelden zullen geven. De app is vooral bedoeld om veilig rijden aan te sporen bij jongeren die vaak weinig zelfvertrouwen hebben achter het stuur. Maar liefst 62% van de bestuurders onder de 25 jaar geeft aan angstig te zijn nog voor hun praktisch rijexamen goed en wel begint.

Bij zo’n 21% van de letselongevallen in het verkeer zijn jonge bestuurders betrokken link nieuwe tekst, terwijl ze maar 9% van de bestuurders vertegenwoordigen. De app wil hen op een stressvrije manier helpen groeien als automobilist.

Hoe werkt deze bijzondere app?

Na installatie van de app hoeft u helemaal niets te doen. De app houdt onder andere bij waar u rijdt, hoe snel u gaat en hoe bruusk u remt. Op basis daarvan geeft die een score aan uw rit en tips om uw rijstijl veiliger te maken. Zo blijft u die dure boete hoe langer, hoe vlotter voor. De app houdt niet enkel de kwaliteit van uw rijstijl bij, het maakt veilig rijden ook leuk met vooropgestelde doelstellingen en competities met vrienden. Zo nodigt u andere vrienden met de app uit tot een strijd om wie de veiligste bestuurder is en krijgt u daarvoor punten. Met goede punten maakt u zelfs kans op een beloning!

Bovendien hebben niet enkel jongeren, maar ook ouders die optreden als begeleider baat bij Smart Drivers. Die geeft namelijk gericht advies over veilig rijden en begeleiden.

Welke andere initiatieven hangen in de lucht?

Smart Drivers is niet het enige initiatief dat jonge (en niet zo jonge) bestuurders aanspoort de boete te vermijden met een veilige rijstijl. Verzekeringskoepel Assuralia deed navraag bij 1.130 particulieren en 151 zelfstandigen over een zwarte doos in de auto tegen een korting bij de autoverzekering. Maar liefst 53% van hen zag dat zitten. Zo’n zwarte doos zou uw rijstijl analyseren en de mogelijkheid geven uw verzekeringspremies aan te passen aan uw rijstijl. Hoe veiliger, hoe goedkoper.

 

Hoe kan ik met een veilige rijstijl een boete vermijden? Wat als ik al een boete kreeg en die wil aanvechten? Vraag advies aan de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u