Twee zwaargewonden bij verkeersongeval in Asse

dinsdag, januari 6, 2015 - 15:15

Bij een verkeersongeval in Asse zijn maandagavond twee jongeren zwaargewond geraakt toen de wagen waarin ze zaten, van de baan ging. Een derde inzittende raakte lichtgewond terwijl twee anderen ongedeerd bleven.

Dat meldt de lokale politie van de zone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel).

Het ongeval gebeurde maandagavond omstreeks 22.30 uur ter hoogte van de Pontbeek. Vijf jongeren hadden eerder op de dag een Mercedes E350 gehuurd en waren ermee rondjes aan het rijden in het researchpark aan de Pontbeek. Plots werd de bestuurder op een langer stuk weg verrast door een mistbank en remde. Dat gebeurde te bruusk, waardoor de auto begon te slippen. De wagen ramde de houten afsluiting en kwam een tweetal meter lager tot stilstand in de beek.

De brandweer kwam ter plaatse om de inzittenden te bevrijden en de wagen met een kraan te takelen. De 23-jarige bestuurder bleef ongedeerd, net als een 25-jarige passagier. Drie andere inzittenden liepen wel verwondingen op. Eén van hen, een 22-jarige jongeman, raakte slechts lichtgewond, maar twee andere passagiers, 18 en 20 jaar oud, raakten zwaargewond. Eén van hen verkeerde een tijdlang in levensgevaar, maar zijn toestand is intussen gestabiliseerd. 

BRUSSEL 06/01 (BELGA) 

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.