Ruim zes uur hinder door slachtafval op Gentse ring

  Ruim zes uur hinder door slachtafval op Gentse ring

De John F. Kennedylaan is zaterdag ruim zes uur versperd geweest richting Zelzate omwille van een gekantelde vrachtwagen, geladen met slachtafval dat deels op de rijbaan terecht kwam. Dat werd vernomen bij de Lokale Politiezone Gent.

Het ongeval gebeurde zaterdagmorgen iets na 5 uur ter hoogte van Desteldonk. Om een nog onduidelijke reden kantelde een vrachtwagen. "De chauffeur zat gekneld in de stuurcabine en werd door de brandweer bevrijd, maar de man raakte niet gewond", zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez. Door het ongeval kwam wel een deel van de lading, slachtafval, op de rijbaan terecht. Het duurde ruim zes uur vooraleer het goedje werd opgeruimd en de vrachtwagen getakeld werd.

Door het ongeval was de R4 richting Zelzate al die tijd versperd, het zwaar verkeer werd omgeleid via Zaffelare dorp. Voor het ander doorgaand verkeer was er een plaatselijke omleiding.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u