Rechtbank Hasselt - Vonnis uitgesteld van vrouw die agressief was tegen agenten

dinsdag, januari 6, 2015 - 17:00

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag het vonnis van Elena D. uit Sint-Truiden uitgesteld naar woensdag 28 januari. De vrouw gedroeg zich agressief tegen twee politieagenten, nadat die bij de vrouw hadden aangeklopt voor een aanrijding met stoffelijke schade en vluchtmisdrijf. Op 21 oktober 2013 raakte ze in dronken toestand betrokken bij de aanrijding. De politie zag bij haar thuis de garagepoort openstaan waar het bewuste voertuig stond.

Toen de twee agenten haar verzekeringspapieren vroegen, begon ze te duwen. Ze sloeg een agent in het gezicht. Een tweede combi werd ter plaatse geroepen, maar de vrouw bleef stampen en spuwen. Ze beet ook een agent in de vinger.

Volgens de vrouw was net zij hardhandig aangepakt door de politie. Haar klacht werd echter geseponeerd.

De Hasseltse openbaar aanklager maakte duidelijk dat dergelijk gedrag tegen de politie niet kan, omdat die haar werk moet kunnen doen.

Het vonnis wordt binnen een drietal weken uitgesproken.

HASSELT 06/01 (BELGA

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.