Raadkamer Antwerpen - Doodrijder Turnhoutsebaan mag op borg vrij komen

 Raadkamer Antwerpen - Doodrijder Turnhoutsebaan mag op borg vrij komen

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag beslist dat de 59-jarige man uit Borgerhout, die zich vorige week kwam aangeven voor het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf op de Turnhoutsebaan, de gevangenis mag verlaten. Hij dient eerst wel een borgsom van 1.000 euro te betalen en moet zich aan strikte voorwaarden houden. De Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen gaat tegen die beslissing niet in beroep.

Een 54-jarige vrouw reed op 13 oktober 2014 met haar fiets over de Turnhoutsebaan. Ze wilde linksaf de Langstraat indraaien, maar werd daarbij aangereden door een bromfietser, die haar wilde inhalen. Beiden vielen op de grond. De bestuurder van de bromfiets krabbelde zonder veel erg weer overeind, maar de fietsster bleef bewusteloos liggen. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd, waar een schedelbreuk en hersentrauma werden vastgesteld. Ze stierf een tiental dagen later aan haar verwondingen.

De bromfietser had zich in het tumult uit de voeten gemaakt. Politie en gerecht verspreidden een opsporingsbericht, maar dat leverde aanvankelijk niets op. Enkele weken geleden kwam de politie hem alsnog op het spoor. Afgelopen donderdag ging hij zichzelf aangeven.

De 59-jarige man, een Albanees, zou de plaats van het ongeval verlaten hebben, omdat hij problemen heeft met zijn verblijfsstatuut. Dat de fietsster gestorven was, had hij pas later vernomen. Hij zal zich voor het dodelijke ongeval en het vluchtmisdrijf nog voor de politierechter moeten komen verantwoorden. 

ANTWERPEN 13/01 (BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u