Péagemaatschappijen in Frankrijk gaan blokkering tarieven aanvechten

 Péagemaatschappijen in Frankrijk gaan blokkering tarieven aanvechten

De uitbaters van de Franse wegen waar tol moet betaald worden, gaan in verweer tegen de beslissing van de Franse regering om de toltarieven dit jaar te blokkeren.

Volgens de Franse krant Le Figaro trekken de zeven betrokken péagemaatschappijen (ASF, Cofiroute, Escota, APRR, Area, Sanef et SAPN) maandag naar de Raad van State met de vraag om het regeringsbesluit in te trekken. De bedrijven wilden hun tarieven dit jaar met 0,57 procent optrekken, maar de regering-Valls verbood dat vorige week. Volgens de uitbaters is er echter sprake van bevoegdheidsoverschrijding. Ze zouden volgens de krant nog meer gerechtelijke stappen voorbereiden. Meer duidelijkheid wordt de volgende dagen verwacht.

De aandeelhouders van de péagemaatschappijen (Vinci, Eiffage, Macquarie et Abertis) gaan maandag ook een brief sturen naar de Franse premier Manuel Valls om hun ongenoegen te uiten. Tot slot wil de voorzitter van de federatie voor openbare werken (FNTP) deze maand nog een ontmoeting met president François Hollande. Hij vreest dat het bevriezen van de toltarieven een investeringsplan voor de Franse autowegen in gevaar brengt. Dat plan voorzag in 3,2 miljard euro werkzaamheden en zou tot 12.000 banen kunnen opleveren.

BRUSSEL 01/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u