Nog 14 niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen

dinsdag, april 12, 2016 - 19:30

Er bevinden zich nog steeds 14 niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van An Christiaens (CD&V). "Deze zullen, net als de voorbije jaren het geval was, aangepakt worden van zodra er herinrichtings- of onderhoudswerken ter hoogte van deze drempels voorzien worden", aldus Weyts.

Een verkeersdrempel mag reglementair tussen 4 en 4,8 m lang zijn en maximaal 10 cm hoog, gaande tot 12 cm voor een drempel van 4,8 m. Bovendien bestaan er strikte regels over de wegen waarop deze drempels mogen worden aangebracht. Deze kunnen alleen in een bebouwde kom worden aangelegd of buiten een bebouwde kom waar een snelheidsbeperking van 50 km per uur geldt.

De meeste niet-reglementaire verkeersdrempels op Vlaamse gewestwegen bevinden zich in Oost-Vlaanderen (9), gevolgd door Vlaams-Brabant (3) en Antwerpen (2). "Voor wat de gewestwegen betreft zijn de voorbije jaren geen schadegevallen bekend, veroorzaakt door niet-reglementaire verkeersdrempels", aldus Weyts. Hij beschikt niet over dergelijke gegevens met betrekking tot gemeentewegen.

Bron: Belga

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.