Filmpje met geval van verkeersagressie op E313 doet de ronde op sociale media

 Filmpje met geval van verkeersagressie op E313 doet de ronde op sociale media

Op YouTube en Facebook is opnieuw een dashcamfilmpje opgedoken van verkeersagressie. Deze keer op de oprit naar de E313 in Diepenbeek. Daar stak donderdagmorgen een grijze Ford Focus net na de oprit een vrachtwagen voorbij, om daarna volop voor hem op de remmen te gaan staan. De vrachtwagenchauffeur moest hierdoor uitwijken en kon op het nippertje een aanrijding met een andere wagen vermijden.

Op de beelden is te zien dat het om een firmawagen gaat van een Genks bedrijf. Dit bedrijf, dat anoniem wenst te blijven, keurt het gedrag van de werknemer af en beval hem om zichzelf aan te geven bij de politie van Hasselt. "Wij als bedrijf kunnen dit niet goedkeuren en distantiëren ons van zulk gedrag", aldus een woordvoerster van de firma. Over eventuele disciplinaire sancties teg en de werknemer wou de woordvoerster niets kwijt.

Commissaris Eric Peeters van de wegpolitie Limburg, afdeling Hasselt, kan niet bevestigen of de man zich effectief heeft aangemeld bij de politie. "Er wordt beweerd dat er een aangifte is gedaan door de werknemer van die firma. We zijn nu aan het nagaan waar die man zich gemeld zou hebben." De politie zal geen vaststellingen doen in deze zaak vooraleer er zekerheid is over een melding.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u