Antwerpse hoofdcommissaris die dronken reed mag functie opnieuw opnemen

 Antwerpse hoofdcommissaris die dronken reed mag functie opnieuw opnemen

Hoofdcommissaris Glenn Verspeet van de Antwerpse lokale politie neemt met onmiddellijke ingang de functie van adjunct-korpschef opnieuw op, nadat hij die een tijd ter beschikking had gesteld omdat hij begin 2014 bij een ongeval betrapt was op dronken rijden. Dat meldt de politie vrijdag in een persbericht. Verspeet heeft volgens korpschef Serge Muyters "zowel op strafrechtelijk als tuchtrechtelijk vlak voor zijn misstap betaald" en krijgt nu een nieuwe kans.

Verspeet kwam vorig jaar met zijn wagen in aanrijding met een tegenligger. Het ongeval bleef beperkt tot stoffelijke schade en de hoofdcommissaris was op dat moment niet in functie, maar het feit dat hij een positieve ademtest afleverde bracht hem in opspraak. Hij stelde zijn functie van adjunct-korpschef tijdelijk ter beschikking van het korps in afwachting van de verdere interne en juridische afhandeling van de zaak. Hij bleef intussen wel stafmedewerker van korpschef Muyters.

Verspeet werd enkele maanden later door de politierechtbank veroordeeld tot een boete en een rijverbod en er volgde ook nog een interne tuchtprocedure. Nu dat alles achter de rug is, vindt Muyters echter dat hij zijn functie opnieuw kan opnemen.

In 2011 had Verspeet overigens ook al eens zijn toenmalige functie van afdelingshoofd van de lokale recherche neergelegd, na de zelfmoord van een collega. Onder meer in vakbondsmiddens werd hem toen immers een te hoge werkdruk en mismanagement verweten, waarna Verspeet stelde niet langer over voldoende draagvlak te beschikken om "noodzakelijke hervormingen op een optimale manier verder te begeleiden". Hij bleef wel steeds aan slag bij de Antwerpse politie. 

ANTWERPEN 23/01 (BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u