Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

 Bent u deze zomer BOB (en trots erop)?

Waarom trekt er deze zomer een heuse BOB Bende op pad? IntoLaw stelt de zomerse BOB-campagne voor en duidt waar er extra alcoholcontroles plaatsvinden.

  • Wie is de BOB Bende?
  • Wat doet de BOB Bende?
  • Wat is de BOB Onderscheiding?

Op 8 juni werd het startschot gegeven voor de nieuwe BOB-campagne die ons de hele zomer waarschuwt voor de gevolgen van alcohol achter het stuur. De aftrap van de campagne ging gepaard met een blaasmarathon van 72 uur. Maar hoewel u bepaalde rechten heeft bij een alcoholcontrole, is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Daarom stuurt BOB deze zomer een preventiebende op pad.

Wie is de BOB Bende?

De BOB-campagne zet niet enkel in op extra alcoholcontroles deze zomer. Ook het sensibiliserende luik van de BOB-campagne wordt extra ondersteund door de BOB Bende, in samenwerking met Assuralia, de Belgische Brouwers, VSV, Brussel Mobiliteit en AWSR. Deze bende bestaat uit:

  • Anne-Catherine: inspirerend Instagramster
  • Dries: kandidaat The Voice van Vlaanderen die tweede werd in de finale
  • Diana Lisa: dansende, zingende, bloggende en Youtubende vlogger
  • Quentin: vormt samen met Diana Lisa de succesvolle muziekgroep Arden
  • Saïd: videoreporter en vlogger bij Bruzz

Wat doet de BOB Bende?

De leden van deze jonge enthousiaste bende zijn vast niet bij iedereen even bekend. Wel passen zij perfect binnen de leefwereld van jongeren. Alcoholcontrole is immers een ding, positieve preventie een ander. Daarom gaat de BOB Bende heel de zomer op festivals, zonnige terrasjes en WK-evenementen op zoek naar positieve verhalen van mensen die trots zijn om BOB te zijn.

Die verhalen kan u volgen op, jawel, de Facebook- en Instagrampagina van BOB. Echte BOB’s krijgen van de BOB Bende een zonnebril cadeau met de slogan ‘je verzekeraar is trots op BOB’.

Wat is de BOB Onderscheiding?

Heeft u een zaak waar alcohol geserveerd wordt? Of organiseert u een zomers evenement? Horeca-uitbaters en organisatoren van evenementen maken kans op een BOB Onderscheiding door hun zaak of evenement BOB-proof te maken. De BOB Bende controleert daarom of u alcoholvrije dranken aanbiedt en of u bijvoorbeeld ook informatie verstrekt betreffende openbaar vervoer of overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

De BOB Bende toert rond met een checklist die u helpt bij het uitdragen van deze BOB-attitude.

Bij de start van de BOB-campagne werd ook het terugkommoment voor de rijopleiding met een simulatie dronken rijden goedgekeurd. Een initiatief om jongeren meteen het goede voorbeeld te geven. Gaf u een minder goed voorbeeld? Vul onderstaand formulier in om eventuele boetes te laten berekenen of contacteer meteen de advocaten van IntoLaw.


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u